;

Vijf miljoen euro voor extra impuls duurzaam inkopen

Spaarvarken

In deze kabinetsperiode kunnen we samen 1 megaton CO2 besparen. Zo heeft TNO berekend. Hoe? Als we onze inkoopkracht volledig inzetten voor klimaatneutraal en circulair inkopen. Het kabinet wil hieraan een extra impuls geven en trekt er dit jaar vijf miljoen euro voor uit.

Van dit geld stelt de overheid experts ter beschikking om inkooppilots te ondersteunen en leernetwerken over klimaatneutraal en circulair inkopen te starten. 

Uit navraag door Intrakoop blijkt dat niet alleen overheden maar ook zorgorganisaties een beroep kunnen doen op dit extra geld voor duurzaam inkopen. 

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op www.pianoo.nl/klimaatenveloppe

Heb je voorstellen voor projecten of vragen? Dan kun je mailen naar MVInkopen@rvo.nl of contact opnemen met Jesse Schrama, inkoper/productmanager bij Intrakoop. Jesse is te bereiken via jesse.schrama@intrakoop.nl of  06 46 13 54 46.

 

Deel dit artikel

;