Succesvolle sessie over Convenant revalidatiecentra

Oudere dame in scootmobiel

De uitvoering van het Convenant veilige toepassing van medische technologie in ziekenhuizen, van kracht per september 2016, zorgt voor de nodige uitdagingen in revalidatie-instellingen. In onze gesprekken met diverse revalidatiecentra gaven zij aan behoefte te hebben aan meer kennis over dit onderwerp. Daarom heeft Intrakoop op 17 mei een interactieve bijeenkomst over het convenant georganiseerd.

Meer dan 20 inkoopverantwoordelijken en hoofden technische dienst vanuit 10 revalidatie-instellingen waren aanwezig. Addie Bouman, expert Medical Devices en deskundige op het gebied van het convenant, nam de deelnemers mee in de wereld van de medische technologie en medische hulpmiddelen in relatie tot het convenant.

Praktische tools en inzicht

Er waren levendige discussies. Aan de hand van praktische tools maakten de deelnemers risicoanalyses en kregen zij inzicht in waar hun organisatie staat bij de naleving van het convenant. Ook werd duidelijk welke stappen zij nog moeten zetten voor een efficiënte en effectieve naleving van het convenant.

Vervolg

De deelnemers van de revalidatiecentra kijken positief terug op deze bijeenkomst. Zij hebben aangegeven graag ook over andere onderwerpen met elkaar kennis te delen. Deze bijeenkomst krijgt dus zeker een vervolg.

Deel dit artikel