Energieaudit: van last naar lust

Energieaudit: Van last naar lust

De verplichte energieaudit is goed voor het milieu, maar niemand zit op het extra werk te wachten. "Maak van de last een lust, want uiteindelijk is het goed voor je bedrijfsvoering", adviseert Paul Eijkman van Hellemans Consultancy.

"We hebben veel ervaring in de zorg en zijn een integrale dienstverlener. Dat maakt ons anders. We onderzoeken de besparingsmogelijkheden, adviseren hoe je ze kunt uitvoeren én bieden met ons EnergyPanel een energiedashboard om de besparingen te monitoren."

Praktisch en kundig

Amerpoort maakte onlangs gebruik van de diensten van Hellemans. Vastgoedbeheerders Marten van Klinken en Ad van Olst liepen tijdens de audits mee met de energieadviseur van Hellemans. Ad: "Hij was zeer praktisch en kundig en wist alles goed uit te leggen." Marten: "Met mijn expertise kon ik toch nog dingen van hem leren." Er werden drie audits gedaan: voor locatie Baarn (grootverbruiker), voor de middelgrote en de kleinere locaties. “De audits heeft Hellemans omgezet in begrotingen: welke maatregelen nemen we binnen vijf jaar en welke ga je op natuurlijke momenten doen? De kosten hebben we in de meerjaren onderhoudsbegroting meegenomen."

Monitoren

Marten: "Er is een plan van aanpak. Nu is het aan ons om daar akkoord op te krijgen. Dat is nog wel een klus, maar we moeten gaan verduurzamen. Zeker nu er een informatieverplichting komt en je als organisatie moet aantonen dat je de maatregelen hebt uitgevoerd." Ad: "Als het goed is zijn eind 2019 jaar alle maatregelen gerealiseerd die we binnen vijf jaar moeten doen. Sinds januari ben je ook verplicht om je energieverbruik te monitoren. Hellemans biedt die mogelijkheid via EnergyPanel. Daarmee kun je onder meer goed zien wat de effecten van de maatregelen zijn."

Ad van Olst | Vastgoedbeheerder bij Amerpoort, dat 2300 mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt in de provincies Utrecht en Flevoland en ’t Gooi

Marten van Klinken | Ondersteunt vanuit Koëter Vastgoed Adviseurs de afdeling huisvesting van Amerpoort over duurzaamheid

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over de Intrakoop-overeenkomst met Hellemans Consultancy? Neem dan contact op met:

Jesse Schrama
Consultant Duurzaamheid
  • 06 46 13 54 46