Renewi: een innovatieve kijk op afval

Renewi: Een innovatieve kijk op afval

Afval? Nee, dat woord gebruiken ze bij Renewi steeds minder. Ze hebben het liever over mogelijke grondstoffen voor nieuwe producten. Waste-to-product dus. En die instelling blijkt perfect aan te sluiten bij de wensen van Intrakoop-leden.

Afvalbedrijf Van Gansewinkel was in Nederland al de marktleider. Toch werd de lat nog hoger gelegd. Bij een groeiende vraag naar een duurzamere afvalverwerking past een visie om afval een tweede leven te geven: Waste no more.

Waste-to-product

Begin 2017 fuseerde Van Gansewinkel met de Britse Shanks Group, in Nederland vooral bekend van regionaal bekende bedrijven als Icova, Van Vliet Contrans en Vliko. Daar hoorde ook een nieuwe naam bij: Renewi. Sindsdien zorgt Renewi dat steeds meer afval wordt omgezet tot grondstof en producten: 'waste-to-product'.

Nieuwe naam raakt snel ingeburgerd

"Er zijn nog wel klanten die het over Van Gansewinkel hebben, maar Renewi raakt snel ingeburgerd", weet Jürgen. Daarbij merkt hij tijdens klantbezoeken dat de innovatieve en duurzame focus ook heel goed aanslaat bij de Intrakoop-leden.

Innovaties voor de zorgwereld

"De zorg is voor ons een ontzettend belangrijk segment", benadrukt René. "Daarom ontwikkelen we ook innovatieve en duurzame oplossingen voor het afvalprobleem binnen de zorgwereld. Zo werken we met vooruitstrevende partners aan nieuwe methodes voor het verwerken van residustromen uit de zorg."

Top-3-positie

Dagelijks bedient Renewi zo’n 2.000 locaties van Intrakoop-leden. En dat de klanttevredenheid hoog is, bewijst de top-3-positie die het bedrijf vorig jaar bereikte bij de uitreiking van de Beste Leverancier Award van Intrakoop. "Een mooie aanmoediging", besluit René. "We gaan dus absoluut op deze weg verder."

Jürgen Schuilwerve en René Heijmerskamp | Renewi

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over de Intrakoop-overeenkomst met Renewi? Neem dan contact op met:

Bert Baan
Inkoper/productmanager Facilitair
  • 06 53 21 55 23