Uitspraak over BTW van staatssecretaris Snel roept vragen op

Prijsstijging

Een uitspraak van staatssecretaris Menno Snel over de eventuele verhoging van het lage Btw-tarief van 6 naar 9% roept vragen op.

In een artikel in De Telegraaf van afgelopen week staat dat de staatssecretaris van Financiën in een recent debat in de Tweede Kamer heeft toegezegd dat ondernemers die hun leveranciers in 2018 al betalen voor producten die ze in 2019 pas geleverd krijgen daarover maar 6% hoeven te betalen en niet de 9% die hoogstwaarschijnlijk in 2019 gaat gelden. 

Intrakoop onderzoek naar gevolgen btw-verhoging op kosten zorg

Intrakoop is al enige tijd bezig met een onderzoek naar de gevolgen van een mogelijke verhoging van het lage Btw-tarief en de kosten die dat met zich meebrengt voor de zorg. Planning op dit moment is om daar begin september van dit jaar (dus nog voor Prinsjesdag) mee naar buiten te komen. In het kader van dat onderzoek hebben we de uitspraak van de staatssecretaris nog eens bekeken. Het lijkt er sterk op dat wat er toegezegd is in het debat waar is. Op deze pagina van de rijksoverheid staat dat verder uitgewerkt. 

Belastingplan 2019

Er is op dit moment nog geen wetsvoorstel met betrekking tot de verhoging van het lage Btw-tarief ingediend, de verwachting is dat deze wijziging onderdeel zal zijn van het belastingplan zoals dat aanstaande Prinsjesdag gepresenteerd zal worden. 

Deel dit artikel