Inkoopprijzen van geneesmiddelen vergelijken

Arts bij medicijnenkast_web

Tussen ziekenhuizen worden regelmatig inkoopbenchmarks uitgevoerd. Een goede zaak, als je bij de benchmark rekening houdt met de spelregels. Want benchmarks leiden tot de broodnodige transparantie in de wereld van inkoop van bijvoorbeeld medische hulpmiddelen en geneesmiddelen.

Intrakoop heeft ervaring met een geneesmiddelenbenchmark voor de care. De voordelen van deze zich al bewezen tool willen we nu ook voor ziekenhuizen beschikbaar stellen.

Voordelen van onze geneesmiddelenbenchmark

Voor zorgorganisaties in de care heeft Intrakoop een benchmark ontwikkeld om inzicht te krijgen in de prijzen van geneesmiddelen. Zo kunnen we de geneesmiddelenfacturen van leden controleren in het kader van contractmanagement. Inmiddels leveren de apotheken van enkele tientallen leden op periodieke basis rapportages aan met het volume en de prijzen van de geleverde geneesmiddelen bij deze leden. 

Onze benchmark sluit aan op de G-standaard van de Z-index. Geneesmiddelen zijn daarmee volledig vergelijkbaar op individueel niveau (uniek Z-indexnummer), maar ook op clusterniveau (GPK en ATC). 

Prettige bijkomstigheid is dat door de benchmark ook verschillen in de inkoopkracht van verschillende apotheken zichtbaar worden. Ook is de database geschikt om op het niveau van geneesmiddelengroepen te kijken naar verschillen tussen het voorschrijfgedrag bij diverse zorgorganisaties. 

Tot slot is op basis van de geneesmiddelendatabase ook gemakkelijk controleerbaar of een leverende apotheek voor de ene zorgorganisatie andere geneesmiddelprijzen hanteert dan voor het andere Intrakoop-lid.
 
Lees de spelregels  voor het vergelijken van inkoopprijzen in de zorg

Interesse in geneesmiddelenbenchmark voor ziekenhuizen?

Naast de benchmark geneesmiddelen voor zorginstellingen in de care willen wij ook een geneesmiddelenbenchmark opzetten voor de ziekenhuizen in de cure, met gebruikmaking van dezelfde tool. Ben je geïnteresseerd in een complete benchmark van je (dure) geneesmiddelenprijzen? We kunnen dit zeer eenvoudig voor je realiseren!

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over onze geneesmiddelenbenchmark voor de care of voor ziekenhuizen? Neem contact op met

Mark Buijze
Inkoper/productmanager Medisch
  • 06 57 70 30 81
;