Een eerlijk broodje van FairBeleg

Een eerlijk broodje van FairBeleg

Verspilling tegengaan. Producten volledig verduurzamen, zowel vleeswaren en kaas als alle verpakkingen. En nog beter inspelen op klantwensen. Dat zijn de beloftes van FairBeleg, het nieuwe merk van 'broodbelegger' Offerman.

'Onze portieverpakkingen hartig broodbeleg zijn gebaseerd op het beleggen van één boterham. De verpakking is niet alleen hygiënisch, maar door portionering gaan we ook verspilling van voedsel tegen. De Maaslander- en Old Amsterdam-kazen van onze samenwerkingspartner Westland zijn altijd van weidemelk gemaakt. En voor al onze vleeswaren kiezen we waar mogelijk voor producten met een Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Onze kipproducten hebben nu allemaal dat keurmerk met 1 ster. Dat is dus al een mooi begin,' zegt Rik Smit.

Uitdaging

'We ontdekken graag waar de markt 'straks' misschien wel trek in heeft. Ontwikkelingen op dat vlak houden we goed in de gaten,' vervolgt hij. 'Ook onderzoeken we de mogelijkheid om milieuvriendelijkere verpakkingen te gebruiken. De uitdaging daarbij is om een verpakking te vinden die niet alleen duurzaam is, maar ook veilig en betaalbaar.'

Ambitie

'Samen met onze klanten willen we werken aan een betere toekomst. Met de nieuwe merknaam communiceren we dat ook duidelijk. Als we klanten uitleggen wat de ambities van FairBeleg zijn, reageren ze heel enthousiast.' 

Een proces dat nooit stopt 

'We denken samen met klanten na over nieuwe manieren om ons assortiment en onze verpakkingen te verbeteren. En dat is een proces dat nooit stopt,' benadrukt hij. 'Daarbij maken we dankbaar gebruik van de expertise en innovaties van Ter Beke, het Belgische bedrijf dat ons eind vorig jaar heeft overgenomen van Zwanenberg Food Group.'

'Het voelt gewoon goed,' besluit Smit. 'Met FairBeleg zijn we echt klaar voor de toekomst.'

Rik Smit | Accountmanager bij Offerman

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over de Intrakoop-overeenkomst met Offerman? Neem dan contact op met:

Bram Buyserd
Inkoper/productmanager Eten & Drinken
  • 06 12 56 89 49