Sparckel

Sparckel.life needs light

Veel ouderen in zorgorganisaties komen nog maar weinig buiten. Binnen is het licht de hele dag hetzelfde en minder fel. Daardoor is het natuurlijk dagritme bij veel ouderen verstoord. Intrakoop heeft een overeenkomst afgesloten met Sparckel, leverancier van vrijstaande biodynamische lampen die natuurlijk daglicht evenaren.

Welzijn cliënten

De ‘plug & play’ armaturen zijn bijzonder geschikt voor zorginstellingen en thuiszorg. Door het stimuleren van het natuurlijk slaap- en waakritme van cliënten verbetert hun nachtrust. Dat is belangrijk voor het herstel van lichaam en geest, waardoor cliënten overdag beter functioneren. Ook verbeteren hun stemming en onderling sociaal gedrag. 

Kostenbesparing

Een investering in Sparckel verdient zich in een half jaar terug. Cliënten hebben minder letsel van valincidenten en gebruiken minder slaap- en kalmeringsmiddelen en antidepressiva. Zorgmedewerkers ervaren overdag en ‘s nachts minder werkdruk. Daardoor zijn ze energieker, maken ze minder fouten en zijn ze minder ziek.

Ledenvoordeel

Leden kunnen de biodynamische lampen van Sparckel vier weken gratis uitproberen. Voorwaarde is wel dat je medisch personeel bereid is een vragenlijst van Sparckel in te vullen over hun interne waarnemingen over het effect van het licht. Verder is deelname aan deze nieuwe overeenkomst alleen mogelijk, als je al gebruik maakt van een andere raamovereenkomst van Intrakoop. 

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over deze overeenkomst met Sparckel?

Ted Geutjes
Inkoper/productmanager Medisch
  • 06 12 28 43 16