Subsidie duurzame energie 5 miljard dit voorjaar

Spaarvarken

De rijksoverheid stelt dit voorjaar 5 miljard euro beschikbaar aan subsidie voor duurzame energie. Net als vorige jaren is deze SDE-subsidie bedoeld voor projecten die energie opwekken uit hernieuwbare bronnen zoals biomassa, geothermie water, wind en zon. Je kunt subsidie aanvragen van 12 maart tot 4 april 2019.

Met de SDE-subsidie wordt het verschil tussen de kostprijs van grijze (fossiele) energie en van duurzame energie vergoed over een periode tot 15 jaar. De hoogte van de subsidie is afhankelijk van de soort en hoeveelheid geproduceerde duurzame energie. Kijk voor meer informatie op de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Uitleg over subsidie

Hoe werkt de SDE-subsidie? Wat zijn de criteria? Hoe maak je een business case? Waar en hoe vraag je de subsidie aan? In februari organiseren wij een bijeenkomst waarin we uitleg geven over de subsidie en de inkoop van zonnepanelen. Als lid ben je van harte welkom. Heb je vragen over subsidies? Meld je aan voor de bijeenkomst op 21 februari in Rotterdam of op 27 februari in Zwolle.

Ondersteuning via Intrakoop

Je kunt je SDE+ subsidieaanvraag via Intrakoop uitbesteden aan Hellemans Consultancy of INNAX Gebouw & Omgeving. Zij weten wanneer je de aanvraag moet indienen om de meeste kans op succes te hebben. Zij kunnen ook helpen bij het opstellen van de business case. 

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over het aanvragen van subsidies? Wij brengen je graag in contact met Hellemans Consultancy of INNAX.

Jesse Schrama
Inkoper/productmanager
  • 06 46 13 54 46