Ledverlichting wordt verplicht per 1 juli 2020

Lamp verwisselen_web

Ledverlichting leidt mogelijk tot 0,9 megaton minder CO2-uitstoot. De aanschaf leidt tot 75% energiebesparing en verdient zichzelf terug. Belangrijke redenen voor de Tweede Kamer om een motie aan te nemen ledverlichting voor bedrijven en andere organisaties per 1 juli 2020 te verplichten.

Zowel in het voorgenomen Klimaatakkoord als de Green Deal Duurzame Zorg staat het terugdringen van de CO2-uitstoot met 49% in 2030 centraal. Ledverlichting kan daaraan bijdragen. Met de aangenomen motie verplicht de Tweede Kamer alle bedrijven en organisaties per 1 juli 2020 over te gaan op ledverlichting.  

Makkelijk overstappen op ledverlichting

Samen met 9 leden hebben we een collectief inkooptraject voor ledverlichting doorlopen. Met een aantrekkelijke overeenkomst met Signify (voorheen Philips Lighting) als resultaat. Ook jouw zorgorganisatie kan van de voordelen profiteren:

  • We hebben al een selectie gemaakt van hoogwaardige kwaliteit verlichting.
  • We hebben condities afgesloten die normaal gesproken alleen voor hele grote projecten mogelijk zijn.
  • De garantie is verlengd naar 5 jaar, gebaseerd op de gemiddelde terugverdientijd van de lampen en niet op branduren.
  • Je kunt de levering ook laten lopen via je installateur of aannemer.
  • We hebben een budgettool waarmee je onder andere de investering en terugverdientijd kunt berekenen.

     

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over de inkoop van ledverlichting of andere energiebesparende maatregelen? Neem contact op met

Jesse Schrama
Inkoper/productmanager
  • 06 46 13 54 46