Baxterzakjes met patiëntgegevens ‘AVG–proof’ afvoeren?

Arts bij medicijnenkast_web

Baxterzakjes bevatten gevoelige patiëntgegevens en bijzondere persoonsgegevens. Voor de afvoer hiervan biedt Intrakoop nu een passende oplossing.

Renewi is al jaren een betrouwbare leverancier van Intrakoop. Intrakoopleden profiteren van goede condities, maar vooral ook van professionele afvaldienstverlening. 

Nieuw, door AVG-professionals getoetst, afvoerproces

Nieuw is dat Intrakoop samen met Renewi een werkwijze heeft ontwikkeld waarmee alle vertrouwelijk materiaal binnen zorgorganisaties -van documenten, harde schijven, toegangspassen tot Baxterzakjes- conform de nieuwe AVG-richtlijnen wordt afgevoerd en vernietigd. Daarmee voorziet Renewi in een lacune waarmee veel zorgorganisaties geholpen worden. Dit materiaal wordt vernietigd binnen een beveiligd en door onze privacyprofessionals vooraf getoetst proces.

Hiervoor hebben wij een aparte overeenkomst opgesteld waaraan een verwerkersovereenkomst is gekoppeld. Zodat niet alleen het proces, maar ook de formele verantwoording van de vernietiging van al het privacygevoelige materiaal gewaarborgd is.

Vernietiging afval conform eisen AVG

Al het afval dat privacy- of fraudegevoelig is wordt volgens strenge richtlijnen ingezameld en verwerkt bij Renewi's onderneming Destra Totaal. Behalve papieren documenten of digitale datadragers kun je hierbij ook denken aan bijvoorbeeld bedrijfskleding met het logo van jouw organisatie. Deze nieuwe overeenkomst is volledig in lijn met de richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens en zorgt ervoor dat jouw organisatie voldoet aan haar plichten uit die regelgeving. 

Intrakoop AVG-consultant Auke ten Hoeve is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de procedure: "Met deze  dienstverlening door Destra Totaal voldoe je, voor de afvalverwerking van privacy- en fraudegevoelig materiaal, volledig aan de regels die de AVG daarover stelt. Een zorg minder en volledig AVG-compliant.”

Deel dit artikel

Neem contact op

Neem voor meer informatie contact op met jouw accountmanager van Renewi of bel met:

Bert Baan
Inkoper/productmanager Facilitair
  • 06 53 21 55 23