Bijeenkomst VGN: Werk jij veilig met medicijnen?

Uitdelen medicijnen

Op donderdag 16 mei gaat VGN graag met haar leden in gesprek over medicatieveiligheid. Onderwerpen als medicatie op dagbesteding, veiliger werken met elektronische toedienregistratie en samenwerken met de apotheek komen aan bod.

Ook wordt ingegaan op hoe je medicatieveiligheid in je organisatie extra onder de aandacht brengt. De bijeenkomst is vooral voor beleidsmedewerkers en begeleiders/aandachtsfunctionarissen. 

Aangepaste Handreiking Medicatiebeleid

Aanleiding voor de bijeenkomst is de geactualiseerde Handreiking Medicatiebeleid die is uitgevoerd door het IVM, gehandicaptenzorgorganisaties, NVAVG en V&VN. Experts van de NHG, KNMP en NVApVG hebben meegelezen. De meest opvallende aanpassing in de handreiking is een aanvullend hoofdstuk voor de zorgmedewerker. Daarin staat beschreven wat de rol van deze medewerker is en wat hij/zij mag verwachten van andere betrokkenen zoals de arts en apotheker.

Wil je meer weten over de Handreiking Medicatiebeleid of je aanmelden voor de bijeenkomst? Ga dan naar de site van VGN.

 

Deel dit artikel