Intrakoop draagt bij aan windwatermolen Parnassia

Windwatermolen Parnassia Groep in gebruik na prijs Intrakoop

Op 11 april heeft de Idahoeve op Tiengemeten hun windwatermolen officieel in gebruik genomen. Deze molen is mogelijk gemaakt door de waardecheque die Parnassia Groep gewonnen heeft bij onze prijsvraag over verduurzamen van energie.

Duurzaamheidsbeleid

Al jaren werkt de Parnassia Groep aan verduurzaming van het energiegebruik, om een actieve bijdrage te leveren aan een schoner milieu. Deze windwatermolen past naadloos in hun duurzaamheidsbeleid.

Prijsvraag

‘Welke zorgaanbieder bereikt het meest bij het verduurzamen van energie in zijn organisatie en hoe is dat gerealiseerd?’ was de prijsvraag die Intrakoop had uitgeschreven. Met als doel leden te stimuleren meer te doen aan het verduurzamen van energie en hierover kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Parnassia Groep won met deze prijsvraag € 2.500,-. Gekozen werd voor het duurzaamheidsproject windwatermolen op Tiengemeten. Deze molen pompt nu het water op waardoor de drinkbakken van het vee voorzien blijven van vers water. 

De Idahoeve

De Idahoeve is een beschermde woonvorm, onderdeel van Antes/Bavo Europoort (onderdeel van de Parnassia Groep). De Idahoeve biedt de mogelijkheid om te leven en te werken in de natuur. Doel van het verblijf is de bewoners te begeleiden naar een meer zelfstandige leefwijze. 

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over verduurzaming van je energieverbruik? Neem contact op met

Jesse Schrama
Inkoper/productmanager
  • 06 46 13 54 46