Licht opsteken bij Signify

Zorgorganisaties bezoeken LAC van Signify

Als facilitair professional in de zorg ben je dagelijks bezig met het gebouw en om processen zo goed mogelijk te laten lopen, voor je cliënten of patiënten en (zorg)medewerkers. Maar wist je al dat (vooral oudere) cliënten en patiënten je gebouw op een heel andere manier kunnen ervaren dan jij doet of de norm voorschrijft? Dat geldt vooral voor verlichting.

Omdat ogen door de jaren heen steeds minder licht kunnen waarnemen, hebben deze mensen een hele andere ervaring met licht. Ook in een andere kleurstelling. 
Een factor om rekening mee te houden, naast verschillende verlichtingswensen voor verschillende functionaliteiten, zoals leefruimten, OK of gangen. Bovendien kun je met licht veel meer dan alleen een ruimte verlichten. Je kunt ook invloed uitoefenen op de productiviteit, de gemoedstoestand, de sfeer en zelfs met licht communiceren.

Op bezoek bij LAC

De beste manier om deze kennis over te brengen is, zoals Confucius zei: ‘laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken!’. Daarom zijn we met een groep van 20 mensen, werkzaam bij onder andere Parnassia Groep, ’s Heeren Loo, Aafje, Pameijer, Fundis en Marga Klompé op bezoek gaan bij het Lighting Application Centre van Signify (voormalig Philips Lighting). Zij hebben daar een aantal lichtinstallaties nagebootst die direct laten ervaren hoe mensen met een visuele beperking een gezellige huiskamer ervaren: als een donkere ruimte met schimmen. 
Wat door veel mensen als fel/kil/ongezellig wordt beschouwd is voor anderen juist weer erg prettig!

Het bezoek aan het Lighting Application Centre was een initiatief van Intrakoop en Signify, exclusief voor leden die deelnemen aan de overeenkomst duurzame verlichting. We kijken terug op een boeiend bezoek.

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil jij ook een bezoek brengen of meer informatie over de overeenkomst van Intrakoop en Signify? Neem dan contact op met

Jesse Schrama
Consultant Duurzaamheid
  • 06 46 13 54 46