Bluekeep; het nieuwe hoofdpijndossier van IT

Cybersecurity

In 2017 werd de wereld opgeschrikt door een aanval met het WannaCry-virus om een paar maanden later gevolgd te worden door een aanval met het NotPetya-virus.

Voor het NotPetya-virus had Microsoft een securityupdate ontwikkeld en gepubliceerd op 14 maart 2017 waar de aanval op 27 juni 2017 plaats had. Er was dus voldoende tijd verstreken voor alle gebruikers voor het uitvoeren van de updates. Ook voor het WannaCry-virus was er twee maanden voor de aanval een update van Microsoft beschikbaar. Hieruit blijkt maar weer eens dat een goed beleid rondom het bijhouden en uitvoeren van updates van essentieel belang is. 

Bluekeep

Gisteren werd in diverse media een nieuwe dreiging bekend gemaakt. De zogenoemde ‘Bluekeep’ kwetsbaarheid. Windows 7 computers waarop de Remote Desktop functionaliteit open staat zijn kwetsbaar wanneer zij niet zijn voorzien van de laatste updates. Inmiddels is er ook voor deze kwetsbaarheid een update door Microsoft uitgebracht. Ook hier geldt dus weer; voer de updates uit voordat de kwetsbaarheid misbruikt wordt. 

Kortom, een goed updatebeleid kan een heleboel narigheid voorkomen!

Wil je meer weten over hoe je IT-omgeving veilig te houden? Wij kunnen je daarbij helpen. Onze consultants gebruiken de kennis en ervaring opgedaan in diverse trajecten om jouw te helpen je IT-infrastructuur up-to-date en werkend te houden. Aarzel bij vragen niet contact met ons op te nemen, we helpen je graag!  

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Patrick Van Lonkhuijzen
Consultant
  • 06 55 72 12 81