ACM keurt fusie CleanLease en LipsPlus goed

Textiel in care_web

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) concludeert dat er na de overname voldoende concurrentie overblijft voor ziekenhuizen voor hun textielverzorging.

Active Capital Company (ACC), eigenaar van textielverzorger CleanLease, mag textielverzorger LipsPlus overnemen. Dit heeft de ACM vandaag bekend gemaakt. De ACM heeft aan de goedkeuring van deze overname geen voorwaarden verbonden.

ACC is een investeringsmaatschappij die onder andere de textielverzorger CleanLease bezit. CleanLease heeft grote wasserijen in Nederland en België. LipsPlus is een andere grote dienstverlener in de textielverzorging met wasserijen over het hele land. Beide bedrijven reinigen textiel, zoals lakens, kleding en handdoeken, voor (onder andere) zorginstellingen en ziekenhuizen.

ACM concludeert: Voldoende concurrentie na fusie

De ACM concludeert dat er na de overname voldoende concurrentie overblijft voor ziekenhuizen voor hun textielverzorging. Na haar eerste onderzoek naar de overname concludeerde de ACM dat er meer onderzoek nodig was naar de mogelijke markt voor textielverzorging voor ziekenhuizen. Uit dit vervolgonderzoek blijkt dat de ondernemingen samen een hoog, maar in de laatste jaren gedaald aandeel hebben in de textielverzorging voor ziekenhuizen. Daarbij hebben zij zeker de laatste jaren sterke concurrentiedruk ondervonden van andere grote en middelgrote textielverzorgers.

De ACM heeft voor haar onderzoek vragen gesteld aan ziekenhuizen en concurrenten. Ook Intrakoop is een paar keer benaderd door de ACM met specifieke vragen over de positie van textielleveranciers in de ziekenhuismarkt.

Intrakoop houdt vast aan eerder standpunt

Frank Kaptein, directeur/bestuurder van  Intrakoop: "Wij blijven bij ons eerdere standpunt dat de markt van textielleveranciers voldoende groot moet zijn om keuzes te kunnen maken. Door deze fusie wordt de keuze voor onze ziekenhuis-leden kleiner."

Deel dit artikel

Neem contact op

Astrid Willemsen
Inkoper/productmanager Facilitair
  • 06 57 90 38 86