Technische Unie winnaar Beste Leverancier Award voor de zorg 2019

INTRAKOOP_60_JAAR_PUTTEN-99

Technische Unie is de winnaar van de Intrakoop Beste Leverancier Award 2019. De award, die dit jaar voor de vijfde keer is uitgereikt, is gebaseerd op zo’n 3.400 beoordelingen van zorgorganisaties over de prestaties van leveranciers. Technische Unie kreeg het hoogste waarderingscijfer van de zorgorganisaties. Ruud Plu, onze directeur/bestuurder, reikte de award tijdens ons jubileumevent op 7 november uit aan Hans van de Wal, regiodirecteur Nederland Oost van de Technische Unie.

Leveranciers essentiële schakel voor goede zorg

Met deze award wil Intrakoop onderstrepen hoe belangrijk goede samenwerking tussen leveranciers en zorgorganisaties is voor een betere zorgkwaliteit. Ruud Plu: “Leveranciers spelen een essentiële rol in de zorg. Zij zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de kwaliteit. De winnaar en de genomineerden zijn hiervoor illustratief. Deze award is daarom ook een blijk van waardering van onze leden.” 

Leveranciersprestatiemeting

De Beste Leverancier Award is gebaseerd op de Intrakoop Leveranciersprestatiemeting (LPM). Dit is een methode waarmee zorgorganisaties de tevredenheid van hun medewerkers met de producten en diensten van hun leveranciers kunnen meten. Dit doen zij door online vragen te beantwoorden over de belangrijkste kwaliteitsaspecten. Eventueel kunnen ze extra aspecten en open vragen toevoegen. Zodra alle beoordelaars de vragenlijst hebben ingestuurd, zien zorgorganisaties direct online de resultaten op www.intrakoop.nl/lpm. Daarnaast kunnen ze rapportages en aanvullende analyses maken. De LPM garandeert dat de kwaliteit transparant, objectief en eenduidig wordt gemeten. Leden kunnen de resultaten gebruiken om met leveranciers de kwaliteit van de dienstverlening verder te verbeteren. Ook zien zij hoe hun leverancier bij andere leden wordt gewaardeerd. Leveranciers krijgen inzicht in hoe ze het doen ten opzichte van hun concurrenten. Sinds de start van de LPM in 2011 zijn er circa 22.000 beoordelingen gedaan.

Genomineerden

Het afgelopen jaar hebben zorgorganisaties zo’n 3.400 beoordelingen gegeven via de LPM. Hieruit kwamen uiteindelijk drie leveranciers naar voren die genomineerd werden voor de Intrakoop Beste Leverancier Award 2019: Essity TENA (hygiëneproducten),  Huuskes (totaalleverancier eten & drinken) en Technische Unie (technische artikelen). De Technische Unie is voor de eerste keer genomineerd, Huuskes voor de tweede keer en Essity TENA won de award in 2016 en 2017. Essity TENA onderscheidde zich in de manier waarop producten worden aangeleverd, binnen de afgesproken termijn. Huuskes scoorde vooral hoog in de bereikbaarheid van de klantenservice, de mate waarin versproducten per stuk kunnen worden geleverd en de duur van de bezorgmomenten. Technische Unie is vooral goed beoordeeld op de diepte van het assortiment – er zijn voldoende alternatieve producten beschikbaar -, de proactieve houding en het waarmaken van verwachtingen. Omdat Technische Unie de hoogste overall waardering kreeg, hebben zij de award in de wacht gesleept.

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over dit persbericht over de Intrakoop Beste Leverancier Award 2019? Neem dan contact op met

Harald Bresser
Manager Marketingcommunicatie
  • 06 51 59 50 93