Verfrissende training

RonaldvdAssem-vrumona

Goed en gezond drinken is voor iedereen belangrijk. Zeker voor de kwetsbare doelgroepen in de zorg. Volgens Vrumona, leverancier van vruchtenlimonades, begint dat bij variatie en voorlichting.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de dorstprikkel bij ouderen afneemt. Ze voelen niet meer altijd dat ze dorst hebben. Maar om alle lichaamsprocessen goed op gang te houden, is voldoende drinken cruciaal. ‘Bij veel zorginstanties staat er alleen koffie, thee
en water op de drankenkar. Niet erg uitnodigend’, zegt Ronald van den Assem. ‘Wij bieden daarom een rijk assortiment bestaande uit frisdrank, sappen, water en siropen. Voldoende drinken wordt dan vanzelf makkelijker. Mensen kunnen onder andere kiezen uit onze merken Sourcy, Pepsi, Crystal Clear en Rivella.’

Verrassende voorlichting

In samenwerking met Intrakoop heeft Van den Assem een Frispiratie-training ontwikkeld voor voedingsassistenten, gastvrouwen en diëtisten die in de zorg werken. Inspireren met frisdranken, waters en sappen is het doel van de training. ‘De training duurt een uur en geeft op een verrassende wijze voorlichting over goed en gezonder drinken, zodat de deelnemers hun cliënten, bewoners en patiënten kunnen stimuleren om genoeg te drinken.’

Hoezo veel suiker?

‘Veel mensen denken dat er altijd veel suiker zit in frisdranken. Dat geldt zeker niet voor al onze frisdranken. Ons nieuwe drankje Sourcy framboos smaakt lekker zoet door het aroma dat we gebruiken, maar er zit helemaal geen suiker in. Voor dit drankje gebruiken we zuiver bronwater uit de bronnen van de Utrechtse Heuvelrug. Over gezond gesproken. Op dit moment heeft ons hele assortiment een gemiddelde van vijftien kilocalorieën per 100 ml. Dat gaan we de komende jaren zelfs verlagen naar een gemiddelde van tien kilocalorieën.’

Deel dit artikel