Extra subsidieronde 2 miljard euro

Duurzaam

Minister Wiebes heeft bekend gemaakt dat de extra subsidieronde voor SDE+ € 2 miljard zal zijn. Van 17 maart tot en met 2 april kun je deze subsidie aanvragen als vergoeding voor het opwekken van duurzame energie (warmte of elektriciteit). Dit is je laatste kans!

De reden voor de extra subsidieronde voor duurzame energie is projecten die in 2019 geen succesvolle aanvraag hebben kunnen doen - vanwege de stikstofproblemen of het ontbreken van een positieve reactie van de netbeheerder bij hun aanvraag - nog een kans te geven. Het geld komt uit het overgebleven budget van de SDE+-ronde in het voorjaar van 2019. De opzet van deze extra ronde is vergelijkbaar met de subsidieronde van het afgelopen najaar. Het basisbedrag is 8,5 cent per kWh.

Na deze ronde wordt deze subsidie vervangen door een nieuwe SDE++-subsidie waarin het terugbrengen van CO2-uitstoot centraal staat. Hoe deze nieuwe subsidieregeling, de SDE++, eruit gaat zien, verwacht de minister uiterlijk in het voorjaar van 2020 aan de Tweede Kamer te laten weten. Het streven is om de nieuwe regeling in de zomer van 2020 in te voeren.

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over hoe wij je kunnen ondersteunen bij het opstellen van een goede businesscase voor zonnepanelen of het aanvragen van SDE+-subsidie? Neem contact op met

Jesse Schrama
Inkoper/productmanager
  • 06 46 13 54 46