Nevi Zorgcongres over schaarste

Nevi zorgcongres 2020.1200x630px

Op 6 februari 2020 is het Nevi Zorgcongres in Utrecht. Met een boordevol programma over het thema schaarste.

Schaarste is voor inkoop niets nieuws, maar de zorg heeft er op allerlei vlakken veelvuldig mee te maken. Denk aan de beschikbaarheid van hulpmiddelen en de leverbetrouwbaarheid bij invoering van de MDR. Het tekort aan personeel in alle disciplines en alle sectoren. Schaarste aan medicijnen, niet alleen bij dure geneesmiddelen maar ook bij generieke. En schaarste aan geld, want groeien kan niet meer vanuit het hoofdlijnenakkoord en de marges in de zorg zijn mager. Hoe krijgen we de juiste zorg op de juiste plek?

Daarnaast kent onze aarde schaarste aan grondstoffen én leefbaarheid, als we niet transformeren naar een duurzame gezondheidszorg. Ruim een jaar nadat Nevi Zorg zich heeft aangesloten bij de Green Deal voor een duurzame zorg staat dit thema bij heel veel instellingen op de agenda.

Natuurlijk is de rol voor inkoop om de organisatie aan de juiste leveranciers te koppelen. Leveranciers die hebben ingespeeld op de duurzame trend. Of een oplossing hebben die een schaarste kunnen verhelpen door flexibiliteit en schaalbaarheid. En wat als geschikte leveranciers zeldzaam zijn. Of is er een gebrek aan het innoveren van onze inkooptrajecten? En nutten we de contracten wel voldoende uit?
Bekijk het programma.

Kortingscode voor Intrakoop-leden

Ben je als Intrakoop-lid nog geen lid van Nevi, vraag dan een kortingscode van 10% aan via zorg@nevi.nl. En meld je aan via de speciale site van het Nevi Zorgcongres

Deel dit artikel