Zinvolle kennisuitwisseling over duurzame mobiliteit

Elektrisch tanken

Wat kunnen we samen doen om duurzame mobiliteit in de zorg te bevorderen? Negen leden wisselen op 30 januari kennis, ervaringen en idee├źn uit tijdens onze ledenconsultatie.

Bij de kennismakingsronde schetsen de leden hun uitdagingen. Vaak hebben ze met passende dagbesteding dichter bij cliënten al eerste stappen gezet. Maar hoe kun je het resterende cliëntenvervoer of vervoer naar cliënten in de wijk duurzamer én betaalbaar organiseren? Hoe motiveer je medewerkers naar het werk te fietsen of gebruik te maken van het openbaar vervoer? Hoe zorg je ook buiten stedelijke gebieden voor mogelijkheden voor duurzame mobiliteit, zoals een alternatief voor openbaar vervoer en voldoende laadpalen?

Belangrijkste punten

Duurzame mobiliteit is een breed onderwerp, dat samenwerking vereist met diverse partijen zoals de overheid en openbaar vervoerbedrijven. Maar binnen de zorg kunnen we samen ook stappen zetten. Met als groot voordeel samen kennis op te doen en te delen. De belangrijkste aandachtspunten die de leden met Intrakoop willen aanpakken zijn het inkopen van:

  • een totaaloplossing
  • advies over beleid voor duurzame mobiliteit
  • mobiliteit inclusief schoonmaak van vervoer en vervangend vervoer 

Diverse leden hebben behoefte aan een mobiliteitsfacilitator. Een organisatie die het hele proces begeleidt: van onderzoek naar de behoeften aan duurzame mobiliteit, het breed verkennen van oplossingen tot en met het zetten van concrete stappen. Verder is van belang dat er verschillende oplossingen komen voor diverse soorten zorgorganisaties en zowel stedelijke als niet-stedelijke gebieden. 

Intrakoop bundelt alle informatie van deze ledenconsultatie en zal de deelnemende leden informeren over het vervolg.

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten? Neem contact op met

David Hoorn
Inkoper/productmanager Energie
  • 06 52 75 28 84