Maximumprijzen geneesmiddelen gaan omlaag

Uitdelen medicijnen

Per april 2020 dalen de maximumprijzen voor medicijnen. Dit is het gevolg van een wijziging in de Wet geneesmiddelenprijzen (Wgp) die vooral effect heeft op de prijs van medicijnen waar nog een patent op rust.

In Nederland geldt een maximumprijs voor geneesmiddelen. Die prijs wordt vastgesteld aan de hand van de gemiddelde prijs in België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. In Duitsland liggen de medicijnprijzen ruim boven het gemiddelde in de Europese Unie.

Daarom heeft minister Bruins besloten Duitsland als referentieland te vervangen door Noorwegen. Met als resultaat dat de maximumprijzen voor geneesmiddelen in Nederland vanaf april 2020 rond het Europees gemiddelde zullen liggen en gemiddeld lager zullen zijn dan in de laatste jaren (lees het volledig artikel op Rijksoverheid.nl).


 

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je weten of jouw prijzen en tarieven voor geneesmiddelen en farmaceutische dienstverlening marktconform zijn? Neem voor een factuurcontrole of globale contractchecker contact op met

Mark Buijze
Inkoper/productmanager Medisch
  • 06 57 70 30 81