SDE+-budget verdubbeld naar 4 miljard euro

Duurzaam

De extra SDE+-subsidieronde voor onder meer zonnepanelen gaat dinsdag 17 maart van start. Het budget is opgehoogd naar 4 miljard euro. Minister Wiebes heeft dit bekend gemaakt. De reden voor deze verdubbeling van het budget is het grote aantal projecten dat in het najaar van 2019 niet is doorgegaan en dreigt afgeblazen te worden.

Laatste kans

Dit voorjaar is de laatste kans op de gelden uit de SDE+-subsidiepot. Vanaf het najaar gaat deze subsidie namelijk plaats maken voor de SDE++-regeling. Het verschil zit hem niet alleen in de “extra +”.  Er komt dan een vergoeding voor het voorkomen van CO2-uitstoot in plaats van een exploitatievergoeding voor de opwek van duurzame energie.

Tweede kans voor afwijzingen najaarsronde 2019

Zorgorganisaties die in het najaar van 2019 een SDE+ -aanvraag hebben gedaan die is afgewezen mogen nu opnieuw een aanvraag indienen. Als je nog geen reactie van RVO hebt ontvangen over je aanvraag van het najaar 2019, mag je ook meedoen met de SDE+-ronde van volgende week.

Hulp nodig?

Kunnen we je helpen bij het indienen van een subsidieaanvraag? Laat het ons weten. We hebben met Hellemans Consultancy en INNAX afspraken gemaakt  over de vergoeding die zij hiervoor in rekening brengen. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met David Hoorn, Elise ter Heine of Jesse Schrama van het energieteam van Intrakoop, via energie@intrakoop.nl of 0418 65 70 70.

Deel dit artikel