Extra vraag naar maaltijden geen probleem voor leveranciers

Verduurzaming: betrek iedereen bij de plannen

Onze leveranciers zien vanwege de verspreiding van het Coronavirus een toename in de vraag naar maaltijden. Dit leidt echter niet tot leveringsproblemen.

De toename heeft als belangrijkste oorzaken:

  • Zorgorganisaties zetten hun personeel in op de plaats waar zij het hardst nodig zijn. Dus veel handen aan het bed, waardoor er geen tijd is om maaltijden te bereiden
  • De gasterijen en restaurants in de zorgorganisaties zijn gesloten. 

Voldoende capaciteit

Er is voldoende capaciteit bij onze leveranciers. Ook merken zij op dit moment nog geen terugloop bij hun personeel door ziekte. Kinderopvang voor deze medewerkers is landelijk geregeld. Om deze situatie de komende weken te waarborgen worden alternatieven achter de hand gehouden. Zo is er veel aanbod van horeca-koks die op dit moment niet in hun restaurant mogen of kunnen werken en studenten. 

Centraal/decentraal leveren

Om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan proberen leveranciers hun goederen zoveel mogelijk centraal te leveren. Kan jouw zorgorganisatie   de leveringen niet naar de groepen distribueren of is er te weinig opslagcapaciteit, dan leveren zij, in overleg, op de gebruikelijke locatie.

Problemen met bestellingen of leveringen?

Ervaar je problemen in de levering van boodschappen of maaltijden? Laat het Intrakoop weten, wij proberen je te helpen. We staan in contact met diverse leveranciers van eten & drinken in de zorg en zoeken graag mee naar een gezamenlijke oplossing. 

Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over eten en drinken? Bel onze collega Winnie

Winnie van Besouw
Inkoper/productmanager Eten & Drinken
  • 06 82 52 23 39