Thuiswerkoplossingen, KPN helpt en beschikbaarheid hardware

Arts aan telefoon_web

We willen jullie graag wijzen op een aantal actuele zaken en oplossingen die spelen in het ICT domein.

Om thuiswerken te faciliteren bestaan er diverse producten om te kunnen videobellen en informatie met elkaar delen. Denk onder andere aan de volgende oplossingen: 

  • Google: G-suite wordt nu in verband met Corona kosteloos aangeboden. Klik op deze link om daar meer over te weten te komen.

  • Microsoft: Microsoft stelt tijdelijk kosteloos Office 365 E1 trial licenties (inclusief Teams) voor zes maanden beschikbaar. Om hiermee aan de slag te gaan neem je contact op met de organisatie die je Microsoft-licenties levert. Teams is al beschikbaar als gratis oplossing. 

  • Zoom, een oplossing voor videocommunicatie, met maximaal 100 deelnemers kan je maximaal 40 minuten vergaderen. Meer informatie vind je hier

Ook andere partijen als Avaya stellen kosteloos hun oplossingen voor vergaderen per video ter beschikking. Let daarbij wel goed op hoe eenvoudig de oplossingen te ontsluiten zijn in je organisatie.

KPN helpt en gratis Film1

Onze leverancier KPN draagt in deze uitzonderlijke tijd graag bij aan het aangenamer maken voor consumenten en voor zakelijk Nederland en neemt daarom de volgende initiatieven:

  • KPN stelt vanaf 18 maart tot 15 april gratis vergadernummers beschikbaar voor alle thuiswerkers in Nederland. Ook mensen die geen klant zijn bij KPN kunnen gratis van dit initiatief gebruik maken.

  • KPN zal van 18 maart tot 15 april mobiel bellen buiten de bundel naar Nederlandse nummers bij grootzakelijke klanten en KPN ÉÉN klanten niet in rekening brengen (met uitzondering van 0800/0900-nummers).

Voor iTV klanten stelt KPN vanaf vandaag tot en met 13 april de volgende zenders gratis beschikbaar: 

  • De filmzenders Film1 Première (kanaal 245), Film1 Action (kanaal 246), Film1 Family (kanaal 247) en Film1 Drama (kanaal 248)

  • De kinderzenders Nick Toons (kanaal 52), Nick Jr. (kanaal 53) en Nick Music (kanaal 54)

  • De zenders Comedy Central Extra (kanaal 71) en 192 TV (kanaal 113)

Kijk voor meer informatie over bovenstaande op deze link.

Beschikbaarheid ICT-hardware

Als gevolg van de afgenomen productiecapaciteit in China door de Corona-uitbraak zijn  de voorraden van ICT-hardware minder dan anders. Met name Apple apparatuur is slecht leverbaar. China is inmiddels op de weg terug en productie wordt weer opgestart of opgehoogd. Tegelijkertijd neemt de vraag naar ICT-hardware in de rest van de wereld sterk toe door de  maatregelen die tot veel meer thuiswerkers leidt.
Vooral op het gebied van werkplekken en servers zien we een toegenomen vraag. Er is geen aanleiding om deze te gaan hamsteren. Wel is het zaak om te bekijken of de capaciteit die nodig is om te voldoen aan de toegenomen vraag naar thuiswerken voldoet. 

Er is nog geen tekort aan engineers om hard- en software te configureren. Wel hebben Canon en Konica Minolta hun werkwijze bij het verhelpen van storingen aangepast. 
Engineers bellen eerst om te checken of zij langs mogen komen voor het verhelpen van storingen. Zijn zullen uiteraard geen handen schudden. De machines zullen voordat de engineer de storing verhelpt gereinigd worden. Uiteraard hebben zij oog voor de handhygiëne. Verder heeft Konica Minolta in Brabant, waar het Coronavirus zich meer heeft verspreid, intern de afspraak gemaakt dat engineers pas op locatie gaan na overleg met het management. Met als doel om eerst  te kijken of er alternatieven zijn  waarmee de klant weer verder kan.

 

 

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over deze ICT onderwerpen? Onze Servicedesk leidt je graag door naar de juiste collega.

Intrakoop Servicedesk
Elke werkdag bereikbaar
  • 0418 65 70 70