Lage energieprijzen door coronacrisis

Gasfornuis_web

Het coronavirus heeft op dit moment ook zijn weerslag op de vraag naar gas en elektriciteit. De verminderde afname zorgt net als het milde weer voor sterk dalende marktprijzen. Heb je vanuit je zorgorganisatie nog geen energiecontract voor 2021 en 2022? Dan kun je hiervan profiteren, bijvoorbeeld door nu een groot deel van je volume in te kopen. Dit kan via Intrakoop. Extra voordeel is dat je ook direct profiteert van de contractvoorwaarden die op de zorg zijn afgestemd.

De gasprijs voor levering in 2021 heeft onder de 12 €/MWh gestaan, een nieuw diepterecord. Ook voor de elektriciteitsprijs worden diepterecords gebroken. Het toenemend aantal Europese landen dat steeds verdergaande beperkingen oplegt om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zal voorlopig het sentiment blijven bepalen.

Diverse analisten geven dan ook aan dat een verdere daling van de gas- en elektriciteitsprijzen niet onwaarschijnlijk is. Vanuit Intrakoop monitoren wij de markt en stemmen wij samen met onze stuurgroep energie de inkoopstrategie af op deze uitzonderlijke situatie. Voor zover mogelijk kopen wij delen van ons volume voor de komende jaren in op momenten met een lage prijs.

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Als je vragen hebt over de huidige ontwikkelingen op de energiemarkt of wilt meedoen aan onze energieovereenkomsten, neem dan gerust contact met me op voor een vrijblijvend en verhelderend (telefoon)gesprek.

David Hoorn
Inkoper/productmanager Energie
  • 06 52 75 28 84