Bijna half miljoen bespaard door controle op blokverwarming

Kosten in de zorg
Pogonici

Door te controleren of de blokverwarmingsverklaring juist is toegepast bij leden die deelnemen aan onze aardgasovereenkomsten, hebben diverse zorgorganisaties geld terug gekregen over 2019. In totaal ging het om een bedrag van € 492.834.

Met een juiste toepassing van de blokverwarmingsverklaring, kunnen zorgorganisaties in aanmerking voor een lager tarief voor energiebelasting en Opslag Duurzame Energie (ODE). Wat hebben we gedaan? We hebben vergeleken of het wel of niet toepassen van de blokverwarmingsverklaring bij deelnemende leden overeen kwam met de kalenderjaren voor 2019. 

Onjuist belastingtarief

En wat bleek? Voor een aantal zorgorganisaties met een gasverbruik rond of boven de 170.000 m3 – de staffelgrens voor de energiebelasting – bleek dat de toepassing van de blokverwarmingsverklaring niet overeen kwam met de jaren voor 2019. De leverancier had de blokverwarmingsverklaring niet ontvangen of niet juist toegepast. Met als gevolg dat de zorgorganisatie voor het verbruik boven 170.000 m3 een ander (hoger) tarief aan Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie betaalde dan de voorafgaande jaren.

Onlangs heeft de leverancier alle alsnog aangeleverde verklaringen verwerkt en waar nodig correcties over het kalenderjaar 2019 uitgevoerd. Met als resultaat een kostenbesparing van in totaal bijna een half miljoen voor de betrokken leden.

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over deze of andere dienstverlening van Intrakoop op het gebied van energie? Neem dan contact op met

Elise ter Heine
Contractmanager Energie
  • 06 13 15 28 93