Gelimiteerde assortimenten en mogelijk effecten op budget

maaltijd zorginstelling

Onze leveranciers van eten en drinken spelen goed in op de diverse uitdagingen als gevolg van het coronavirus. Zij perken het assortimenten in of houden rekening met deze mogelijkheid. Op deze manier borgen zij de continuïteit van levering en kwaliteit. Zo worden door de stijgende vraag in maaltijden, bij diverse partijen niet alle kant-en-klare maaltijden meer geproduceerd, maar blijft er een ruime keuze voor hun klanten beschikbaar.

Ook zorgt het sluiten van grenzen ervoor dat bepaalde producten, zoals vers fruit uit Zuid-Europa, niet altijd (op tijd) binnen komt. Hierdoor kan er soms alleen met afwijkende specificatie aan de productvraag voldaan worden. Mocht de situatie verslechteren (denk aan uitval personeel), passen zij bepaalde mogelijkheden in aanbod, productie en logistiek aan. Wij zien dat onze leveranciers duidelijk communiceren, zij vooruitdenken in scenario’s en dat zij goed bereikbaar zijn om vragen te beantwoorden. Er zijn nog geen sterke signalen van problemen met leveringen van product(groep)en. Mocht je dit wel ervaren, neem contact op met ons en/of je leverancier. 

Veranderingen drukken op budget

De veranderingen in afname van eten en drinken drukken mogelijk op het budget. Denk hierbij aan stijging in medische voeding en kant-en-klare maaltijden. Anderzijds zijn veel restaurants gesloten en kan dit zorgen voor verlaagde afname van bepaalde producten. Ook zijn prijseffecten door de huidige situatie moeilijk te voorspellen en nog niet altijd zichtbaar. Wij blijven deze effecten monitoren. Heb je hierover twijfels of behoefte aan advies, we helpen je graag.

Deel dit artikel