Inventarisatie (mogelijke) tekorten medische hulpmiddelen

Vrouw in groothandel_web

In nauwe samenwerking met het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) doen wij momenteel een inventarisatie onder onze leden actief in de caresector.

Met dat onderzoek willen we graag te weten komen wat de (potentiële) tekorten aan medische hulpmiddelen in die sector op korte termijn zijn of worden. Wij doen dit  ter ondersteuning van de initiatieven die er op landelijk en sectorniveau al gebeuren. Tevens ondersteunen we hiermee Actiz en andere brancheorganisaties. 

Inventarisatie als proactieve bijdrage

We willen proberen om vooruitlopend op die mogelijke tekorten en met in het achterhoofd wat er de laatste weken op dat gebied is gebeurd op een proactieve manier bijdragen aan betrouwbare informatie over waar mogelijke tekorten ontstaan. Die gegevens delen we met het LCH zodat zij die kunnen gebruiken in hun werkzaamheden. 

Webformulier

Al onze leden in de care hebben daarom vanochtend een mail ontvangen met daarin een webformulier. Dit formulier is vrij gemakkelijk in te vullen en vraagt naar hoeveelheden medische (hulp)middelen die nu verbruikt worden en hoe de verwachtingen zijn in het verbruik over twee weken en over een maand. De uitkomsten en adviezen die aan de hand daarvan zullen worden gegeven delen we vanzelfsprekend met de respondenten.

 

Deel dit artikel