SET COVID-19 subsidie, stand van zaken

Desktop image

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft inmiddels (8 april) laten weten dat het niet meer mogelijk is om deze subsidie aan te vragen.

De Stimuleringsregeling eHealth Thuis (SET) is een vast bedrag van €50.000 dat je aanvraagt op basis van een door je zorgorganisatie in te dienen voorstel. Maximaal 50% daarvan mag ingezet voor de aanschaf, lease- en licentiekosten van digitale toepassingen. Dat voorstel wordt vervolgens beoordeeld door RVO en goed- of afgekeurd.

Er was even wat onduidelijkheid over de status van de subsidie, daarom hebben wij bij RVO nagevraagd wat de huidige stand van zaken is. De subsidieregeling is op dit moment gesloten maar op de website staat een tekst over de tijdelijke sluiting. De RVO neemt in verband met de grote belangstelling voor deze subsidie tijdelijk geen nieuwe aanvragen in behandeling. Ze verwachten dat deze situatie van korte duur zal zijn. Op dit moment bekijkt RVO in overleg met het ministerie van VWS hoe zo snel mogelijk het loket weer opengesteld kan worden. We hebben begrepen dat vooral fysiotherapeuten in grote aantallen subsidie hebben aangevraagd.

Waarvoor kun je subsidie aanvragen?

De subsidie is bedoeld voor eHealth toepassingen, het is dus geen subsidie om voor €25.000 tablets aan te schaffen. Er is meer nodig. De aanvragen worden beoordeeld aan de hand van het feit of zij volledig ingaan op de diverse onderdelen die in de regeling genoemd worden:

  • Hardware
  • Software
  • Organisatie
  • Implementatie

Via www.vitavalley.nl is er een grove opzet voor de uitvoering van het project beschikbaar. Wat dus geldt is dat wanneer je alleen tablets wilt aanschaffen deze subsidieaanvraag zeer waarschijnlijk niet toegewezen wordt.  

Intrakoop helpt je met je subsidieaanvraag

Via onze partner Protinus IT hebben we  een voorstel ontvangen om in het kader van deze subsidie tablets te leveren. Met MindDistrict hebben we contact gehad voor het leveren van de software en implementatie. Daar ligt de vraag wat zij kunnen doen voor de leden van Intrakoop wanneer deze in de samenwerking Protinus IT, MindDistrict en Intrakoop deze subsidie willen gebruiken. MindDistrict maakt gebruik van staffels en ze zijn bereid deze te hanteren voor de leden van Intrakoop daar waar deze leden dit gezamenelijk in zouden willen kopen. Ons plan is nu om naar aanleiding van het overleg tussen MindDistrict, Protinus IT en Intrakoop een aanbod aan onze leden toe doen waarin wij de subsidieaanvraag voor ze uitvoeren. Wanneer de subsidieaanvraag goedgekeurd wordt zullen wij vervolgens de hardware, software en implementatie voor de leden inkopen. Dat doe we collectief dus met quantumvoordeel. Een deel van dat aanschafbedrag kan vervolgens gefinancierd worden uit de subsidie. 

Zodra het aanbod gereed is komen we hier bij de leden op terug. 

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Mer weten over deze subsidie en wat Intrakoop voor je kan doen? Stuur een mail naar collega Patrick van Lonkhuijzen

Patrick van Lonkhuijzen
Consultant
  • 06 55 72 12 81