Aanvraagportaal voor persoonlijke beschermingsmiddelen

Verzorgende helpt patient_web

Sinds half april zijn er twee portalen waar je als zorgorganisatie persoonlijke beschermingsmiddelen(PBM) kunt aanvragen. Ziekenhuizen, ambulancezorg en PBM-coördinatoren kunnen terecht bij de aanvraagportal van OneMed/QRS. Alle andere zorgorganisaties in de verdeelsystematiek van VWS zoals verpleeg- en verzorgingshuizen en GGZ kunnen het aanvraagportal van Mediq gebruiken.

Het LCH, GGD-GHOR Nederland en de PBM-coördinatoren in de ROAZ-regio’s beoordelen de aanvragen. Op basis van beschikbare voorraad, gepast gebruik van de persoonlijke beschermingsmiddelen volgens de RIVM-richtlijnen en het verdeelmodel van het ministerie van VWS kunnen zij hierin bijstellen. Deze werkwijze is in nauwe samenwerking en na uitgebreide afstemming met de ROAZ-regio’s en koepelorganisaties in de zorg tot stand gekomen. 

Vrijwel alle ziekenhuizen en ambulancediensten zijn aangesloten op het aanvraagportaal van Onemed/QRS. Sinds half april worden organisaties in de langdurige zorg per koepelorganisatie aangesloten op het Mediq-portaal.

Heb je namens je zorgorganisatie een vraag over aansluiting op het aanvraagportaal van Mediq? Kijk dan bij deze veelgestelde vragen of bel met het klantsupportteam 088-8889404. Ziekenhuizen, ambulancediensten en PBM-coördinatoren kunnen vragen over hun aanvraagportaal stellen via supportvws@QRS.nl.

(bron: nieuwsbrief Landelijk Consortium Hulpmiddelen)

 

Deel dit artikel