Nieuwe ideeën of technieken om coronavirus te bestrijden gezocht

Verplegend personeel in gang ziekenhuis

Op dit moment zijn er twee nieuwe initiatieven gestart om bedrijven en zorgverleners te enthousiasmeren om nieuwe technieken of ideeën voor de bestrijding van het coronavirus te ontwikkelen.

Levert jouw bedrijf medische apparaten of hulpmiddelen die de zorg- en welzijnssector juist nu extra ondersteunen? Of ben je een zorgverlener, op zoek naar oplossingen waarmee je de zorgtaken goed kan blijven uitvoeren in deze nieuwe realiteit? 

Dan zijn er nu twee initiatieven waar je je bij kan aansluiten. De nationale initiatieven worden uitgevoerd door het LCH, het Landelijk Consortium Hulpmiddelen. Op internationaal niveau is het platform 'Zorg & Industrie samen tegen Corona' gestart.

Het nationale LCH-initiatief

Het LCH heeft als doel om verschillende medische hulpmiddelen waar een tekort aan dreigt te ontstaan, in te kopen zonder winstoogmerk. Op de website van het LCH vind je alle informatie en instructies om je aanbod en vernieuwende oplossingen te melden. Je kan ook direct mailen naar: middelencorona@nfu.nl

Ook internationaal zijn er initiatieven

Zo bestaat er sinds enige tijd het online platform 'Zorg & Industrie samen tegen Corona'. Dat platform wil de vele dringende en toekomstige vragen om hulp uit de zorg- en welzijnssector 'matchen' met het aanbod van bedrijven en onderzoeksinstellingen. Dat doet dit platform zowel in Nederland als in het buitenland. Ook overheden, organisaties en federaties worden uitgenodigd om zich via dit platform aan te melden.
Via het platform kun je nuttige informatiebronnen en hulpmiddelen delen. Ook kan je via dit platform gericht contact leggen en elkaar virtueel of telefonisch ontmoeten.

Het platform is opgezet door Flanders' Care samen met het Enterprise Europe Network (EEN). Het EEN is door de Europese Commissie opgezet om mkb'ers te ondersteunen bij internationale handel en innovatie. In Nederland is het EEN onderdeel van RVO.

Financiering

Het platform biedt ook een overzicht van door internationale organisaties gefinancierde initiatieven voor ondernemers, onderzoekers en zorgprofessionals die werken aan de bestrijding van het coronavirus. Deze initiatieven vind je op de informatiepagina van het platform.

In dat overzicht vind je ook de Eureka Eurostars financiering ('Multilateral call for solutions for COVID-19 Echo Period – Life without a vaccine'). Ben je daarin geïnteresseerd, lees dan ook de Nederlandse voorwaarden op deze informatiepagina Eureka call Covid-19.

Deel dit artikel