Let op je datagebruik gedurende intelligente lockdown

Arts aan telefoon_web

Nu een groot gedeelte van de werkzame bevolking vanuit huis werkt, zien we een toename in het gebruik van communicatiemiddelen. De mobiele telefoon maakt daarvan een significant onderdeel uit.

Wij merken dat veel van onze leden nu erg veel mobiele data verbruiken. Zoveel dat de hoeveelheden in sommige gevallen ruimschoots over vooraf ingekochte bundels heen gaan. Dat zou ertoe kunnen leiden dat er de komende maanden nafacturering vanuit je provider gaat plaatsvinden. En door de enorme toename in het gebruik van mobiele data kan dat best een forse toename zijn. In sommige gevallen zien onze telecom experts een verdubbeld datagebruik. Deze trend zou zomaar blijvend kunnen zijn doordat medewerkers gewend raken aan een andere wijze van communicatie.

Datagebruik door thuiswerken

Het gaat hier specifiek om het datagebruik op smartphones, tablets en laptops door thuiswerken. Mobiel bellen is in de meeste gevallen geen probleem (of in ieder geval veel minder). Providers hebben al gepubliceerd dat buiten bundel gebruik voor voice niet in rekening gebracht zal worden. 

Maak gebruik van onze expertise

Wij willen jullie erop attenderen dat onze expertise van de telecom markt inzetbaar is voor mogelijke oplossingen om extreem dataverbruik te voorkomen, of de financiële gevolgen hiervan te beperken. Neem daarvoor contact met ons op. In de driehoek Lid-Intrakoop-Provider kunnen we samen zoeken naar oplossingen. Oplossingen die altijd maatwerk zijn, er is nu niet één algemene oplossing te bedenken aangezien ieder lid een eigen specifieke en unieke situatie heeft (denk aan: volume, looptijd, provider, etc.). 

Maak gebruik van dit aanbod zodat we samen kunnen kijken of en hoe we hoge naheffingen kunnen voorkomen. Intrakoop beschikt over meer dan voldoende marktkennis en mogelijke oplossingsrichtingen om je daarbij van dienst te zijn. 

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Meer weten over hoe je datagebruik in banen kan leiden? Bel of mail met collega Andor Kemper.

Andor Kemper
Consultant
  • 06 53 33 03 86