IGJ: Tijdelijk doorleveren eigen bereidingen toegestaan

Arts bij medicijnenkast_web

Door het grote aantal patiƫnten in ziekenhuizen, verpleeghuizen en in de extramurale zorg, worden er tijdens deze pandemie veel medicijnen gebruikt. Om producten uit halffabrikaat sneller gereed te maken voor directe toediening bij patiƫnten, mogen apothekers van de IGJ een doorgeleverde bereiding als startmateriaal voor bepaalde producten gebruiken.

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) staat dit zogenaamde collegiaal doorleveren van eigen bereidingen door apothekers tijdelijk toe. Onder strikte voorwaarden die zijn vastgelegd in de Circulaire 'Handhavend optreden bij collegiaal doorleveren van eigen bereidingen door apothekers' van de IGJ. Deze tijdelijke aanpassing is geldig tot 1 juli 2020.

De Inspectie benadrukt dat deze maatregel uitsluitend betrekking heeft op situaties waarbij geregistreerde alternatieven niet adequaat kunnen worden toegepast.
Lees het complete bericht op de website van de IGJ

 

Deel dit artikel