Jaar uitstel voor SDE+-projecten zonnepanelen

Duurzaam

Minister Wiebes van Economische Zaken heeft de Tweede Kamer laten weten dat hij een jaar uitstel geeft voor SDE+-projecten die in 2020 gebouwd moeten zijn.

De coronacrisis en zorgen over stikstof leiden ertoe dat veel projecten voor duurzame energie, zoals de aanleg van zonnepanelen, vertraging oplopen. Door langere levertijden voor het materiaal of gebrek aan arbeidskracht. Ook in de zorg.

Heb je SDE+-subsidie toegekend gekregen en moet je dit jaar je projecten voor duurzame energie realiseren? Dan moet je zelf – of via de organisatie die voor jullie de SDE+-subsidie heeft aangevraagd – uitstel bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aanvragen. En daarbij aangeven dat jullie het  project binnen de ruimere periode kunnen realiseren.

Voorjaarsronde 2020

Van 17 maart tot en met 2 april 2020 was de laatste kans om SDE+-subsidie aan te vragen. Er was € 4 miljard euro beschikbaar. Er zijn 7.562 subsidieaanvragen ingediend voor in totaal € 4,1 miljard. De meeste aanvragen waren voor zonnepanelen op daken (7.335 projecten). Verder zijn er 40 aanvragen voor windparken gedaan. Als je SDE+-subsidie hebt aangevraagd, krijg je binnen dertien weken bericht of de subsidie wordt toegekend.

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over subsidies en mogelijkheden voor zonnepanelen? Neem dan contact op met

Elise ter Heine
Inkoper/productmanager Energie
  • 06 13 15 28 93