Miele maakt wassen in eigen beheer rendabel

Miele.Okke Vaassen

Met operational lease en ‘pay per use’ biedt Miele zorgorganisaties interessante mogelijkheden om de persoonsgebonden was (weer) in eigen beheer te doen.

‘De keuze voor uitbesteden is wel te begrijpen. Door de toenemende druk op de zorg willen of kunnen veel zorgorganisaties niet investeren in een eigen wasserij’, zegt Head of Sales Okke Vaassen. Die investeringsproblematiek lost Miele op met lease en pay per use, zodat organisaties toch kunnen profiteren van de voordelen van een eigen wasserij.

Goedkoper, sneller, duurzaam

‘Externe wasserijen berekenen 21 procent btw die zorgorganisaties meestal niet kunnen verrekenen. Ook het transport brengt kosten met zich mee. Zelf wassen is niet alleen goedkoper. Het gaat ook sneller en leidt tot minder slijtage aan het wasgoed. Ook raakt er minder was kwijt. Duurzaam is het ook, want onze machines zijn in de loop der tijd vijftig procent zuiniger geworden met energie en water. Bovendien is de kwaliteit zo goed, dat ze lang meegaan en zorgen voor minder afval en Co-uitstoot.’

Ontzorgen

Een groot voordeel van lease en pay per use, is dat alle service en onderhoud inbegrepen is. ‘Miele heeft eigen technici in dienst, die continu worden getraind en vaak jarenlange Miele-ervaring hebben. Dat resulteert in een first fix rate van 95 procent. Daar zijn we erg trots op. Ook ontzorgen we de klant. We nemen niet alleen de investeringsdrempel weg, maar nemen ook de organisatie uit handen. Van programma-instellingen tot de juiste chemie en natuurlijk het onderhoud. We kunnen desgewenst zelfs het personeel regelen. Al onze machines zijn gecertificeerd conform de machinerichtlijn, dus kunnen ze ook veilig gebruikt worden door eigen medewerkers.’

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over onze overeenkomst met Miele? Of heb je andere vragen over textielverzorging? Neem dan contact op met

Astrid Willemsen
Contractmanager Facilitaire Diensten
  • 06 57 90 38 86