Op afstand de gezondheid van je medewerkers ondersteunen? Dat kan!

wandelen

In mei startte 85% van de Intrakopers met de stappencompetitie Walk2BFit. Een initiatief van het management team en afdeling HR om medewerkers aan te moedigen meer te bewegen én contact met andere thuiswerkende collega’s te bevorderen. Zes teams vertrokken enthousiast richting Luxemburg. Whatsapp groepen werden aangemaakt en de eerste wandelafspraken stonden snel gepland.

Ook bij Intrakoop wordt sinds maart, vanwege de overheidsmaatregelen, volledig thuis gewerkt. De dagelijkse lunchwandeling verviel én contacten werden voornamelijk werk gerelateerd waar eerder ook een praatje bij het koffieapparaat ontstond. Eén van de speerpunten vanuit HR binnen Intrakoop is het ondersteunen van een gezonde levensstijl. In dit kader werd de stappencompetitie Walk2Bfit geïntroduceerd. Een laagdrempelige manier om beweging én sociale contacten onderling te bevorderen.

Walk2BFit

De stappencompetitie Walk2bFit had als doel iedere medewerker een maand lang 10000 stappen per dag te laten zetten. Medewerkers gaven zich vrijwillig op en zo ontstonden zes teams met als leider de teamcaptain. Ieder team volgde een virtuele route die via Luxemburg, Straatsburg, Zurich, Milaan, Turijn, Albertville, Lyon, Dijon, Reims, Brussel eindigde bij het vertrekpunt Waardenburg. Op 6 mei startte de competitie en werden de eerste stappen gemeten. Er bleken enkele fanatieke wandelaars binnen Intrakoop en zij namen al snel teamgenoten mee in hun enthousiasme. Het competitieve karakter, resultaten werden getoond op een dashboard, leidde tot meer stappen en vergrootte het teamgevoel. Routes werden uitgewisseld en diverse teams planden gezamenlijke wandelafspraken. Een ontspannen manier om collega’s beter te leren kennen en gezamenlijk bij te dragen aan de stappendoelstelling van het team. De samenwerking binnen het team werd nog eens bevorderd door de mogelijkheid extra stappen te verdienen met tussentijdse opdrachten. 

Winst voor iedere deelnemer

De competitie moedigde de teams aan extra stappen te zetten. Er werd ’s ochtends voor werktijd gewandeld, de lunchwandeling kwam terug en als de 100000 stappen per dag doordeweeks niet haalbaar bleken, werd dit door middel van een lange wandeling in het weekend ingehaald. Het zorgde bij veel medewerkers voor extra beweging. Het sociale aspect was een bijkomend voordeel. Medewerkers waren al weken thuis aan de keukentafel of op een zolderkamer aan het werk en misten de gezellige gesprekken met collega’s. Die ontstonden nu binnen de teams juist met collega’s die je anders niet zo snel zou spreken. Na drie weken bereikte het eerste team de eindstreep. Zij hadden veruit de meeste stappen per dag. Chapeau!

Ervaringen

Vanuit het management team en afdeling HR is de stappencompetitie erg positief ervaren. Een groot gedeelte van de medewerkers deed mee, er werd veel over gesproken en de doelstelling is zeker bereikt. Deelnemende collega’s hebben de competitie als extra stimulans ervaren om meer te gaan bewegen. Patrick: ”Alhoewel ik regelmatig beweeg viel het aantal stappen me per dag soms toch tegen. Een extra wandeling in het buitengebied van Amsterdam bezorgde me dan de benodigde stappen”. Erika: ”Ik heb deze weken zoveel mooie wandelingen in de Nederlandse natuur gemaakt. Dat blijf ik zeker doen!”.

Het thuiswerken was bij Intrakoop de aanleiding om deze competitie te starten. Maar ook op andere momenten in het jaar is het een mooie manier om te zorgen voor extra beweging en verbinding! 

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer informatie over deze stappencompetitie? Bel gerust met:

Annette Endlich
Manager HR
  • 06 20 44 69 31