Verduurzamen door kosteloos inzamelen batterijen

Duurzaamheid

Het inzamelen van batterijen door consumenten is inmiddels een gewoonte geworden. In het bedrijfsleven verdwijnt helaas nog jaarlijks 160 duizend kilogram batterijen bij het restafval. Deze batterijen komen samen met het restafval in de verbrandingsoven terecht en kunnen niet meer worden gerecycled. De Batterij Bewaarbox Zakelijk van Stibat brengt hier verandering in.

Met de Batterij Bewaarbox Zakelijk kunnen batterijen in het bedrijfsleven op een laagdrempelige manier worden ingezameld. Bedrijven bestellen de Bewaarbox op de website van Stibat en de batterijen en accu’s worden daarna kosteloos opgehaald door Wastenet inzameling.

Kosteloos inzamelen

Bedrijven die hun batterijen nu al apart inzamelen middels de Batterij Bewaarbox Zakelijk, moeten deze zelf wegbrengen naar de milieustraat van de gemeente of naar één van de ruim 25 duizend inleverpunten van Stibat. Om de inzameling en recycling te stimuleren is Stibat een samenwerking aangegaan met afvalinzamelaar Wastenet inzameling, die de batterijboxen kosteloos komt legen. Via Wastenet komen de batterijen en accu’s alsnog in het sorteercentrum van Stibat terecht, waarna ze op een veilige en verantwoorde wijze worden gerecycled.

Het belang van batterijrecycling

Met de recycling van afgedankte batterijen worden waardevolle grondstoffen behouden voor hergebruik. Metalen zoals ijzer, koper, nikkel en kobalt worden hiermee teruggewonnen en weer gebruikt bij het maken van nieuwe producten zoals kranen, pannen of sieraden. Zonde dus om batterijen bij het restaval weg te gooien.

De Batterij Bewaarbox Zakelijk is te bestellen via deze webpagina.

Dit nieuwsbericht is gebaseerd op dit artikel van de website afvalgids.nl

Deel dit artikel