Grip op PNIL-kosten

Opnemen bloeddruk_web

De totale personeelskosten in de zorg blijven stijgen. Een belangrijke oorzaak is het steeds grotere aandeel van kosten voor personeel niet in loondienst (PNIL). Grip op een betere verhouding tussen vast en flexibel personeel en grip op PNIL-tarieven is daarom van belang. Intrakoop en Labor Redimo gaan nauw samenwerken om leden te ondersteunen bij uiteenlopende vragen over optimaliseren van inhuur en recruitment, de verhouding vast/flex én PNIL-tarieven voor uitzenden, detacheren en interim professionals.

Ondersteuning: van advies tot en met inkoop

Labor Redimo is een adviesbureau dat organisaties helpt om meer grip en regie te krijgen op de werving en verhouding van vast en flexibel personeel én op PNIL-tarieven. Vanuit een onafhankelijke positie zonder enig belang bij leveranciers. Zij hebben een bedrijfskundige en multidisciplinaire aanpak. Intrakoop begeleidt haar leden in toenemende mate bij het stroomlijnen van hun inkooptrajecten voor PNIL. Dit sluit goed aan bij de kennis en expertise van Labor Redimo. 

Door onze samenwerking kunnen we leden optimaal adviseren en begeleiden. Van strategiekeuzes, inrichten van (inhuur)processen en systemen, bemensing, marktconforme tarieven tot en met het afsluiten van PNIL-inkoopcontracten. Daarnaast kan elk lid een benchmarkrapport op maat aanvragen met een besparingsanalyse voor de totale uitgaven van uitzenden en/of detacheren en interim. Tegen aantrekkelijke tarieven.Ondertekening overeenkomst Intrakoop en Labor Redimo

Online Uitzend TarievenChecker

Verder verwachten Intrakoop en Labor Redimo in het najaar een online Uitzend TarievenChecker te lanceren. Exclusief voor leden. Deze checker geeft je snel inzicht in de  besparingsmogelijkheden op de belangrijkste functies die je inhuurt via uitzendbureaus. 

TarievenTool

Wie structureel grip wil hebben op PNIL-kosten kan zich abonneren op de TarievenTool van Labor Redimo. Deze tool wordt op maat voor jouw organisatie ingericht. Hij geeft inzicht in de opbouw (alle componenten van een tarief en/of omrekenfactor) en marktconformiteit van je PNIL-tarieven voor uitzenden en/of detacheren en interim professionals. Dat levert handige input op voor gesprekken en onderhandelingen met leveranciers en voor besparingsmogelijkheden. En zorgt structureel voor een solide intern kader voor je tarieven  waarmee de invloed van CAO- en wetswijzigingen en prijsindexaties van leveranciers makkelijker te beoordelen zijn. De TarievenTool levert bovendien benchmarkgegevens over PNIL-tarieven op die we met leden gaan delen. Zo krijgen we samen meer grip op PNIL-kosten.

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over onze samenwerking met Labor Redimo? Neem dan contact op met

Simone Nicolaes
Productgroepmanager Personeelsdiensten
  • 06 25 52 00 72