De rol van Mediq in het LCH

Verpleegkunde in PBM

Het Landelijk Consortium Hulpmiddelen (LCH) is opgericht als tijdelijke noodlijn voor persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Mediq werkt hier belangeloos aan mee. Wat is hun rol? Mediq legt het uit op hun site aan de hand van 10 vragen.

Mediq verzorgt de distributie van de door het LCH ingekochte middelen. In haar bestelomgeving Mijn MedBIS heeft ze een speciaal LCH-aanvraagportaal ingericht. Daarnaast heeft Mediq klantenservicemedewerkers opgeleid en ingezet. Het portaal is bedoeld voor verpleeg- en verzorgingshuizen, GGD- en GGZ-instellingen, thuiszorgorganisaties, huisartsen, ergo-, fysio- en oefentherapeuten, de verslavingszorg en de huishoudelijke hulp in de zorg, ofwel de caresector. Als je al klant bent van Mediq, kun je gewoon via de gebruikelijke ingang tot de Mediq-bestelomgeving je reguliere orders plaatsen. (Bij OneMed/QRS is een LCH-aanvraagomgeving ingericht voor ziekenhuizen, de ambulancezorg en ROAZ PBM-coördinatoren) Als de producten niet op voorraad zijn, kun je bij het LCH terecht.

Verder verzorgt Mediq de afwikkeling van alle financiële aspecten van inkoop tot verkoop. Mediq en OneMed/QRS verzorgen de distributie van de producten die bij het LCH worden aangevraagd. Hiervoor heeft het ministerie van VWS aparte contracten gesloten. Beide bedrijven doen dit op kostprijsbasis en verdienen hier niet aan.

Heb je andere vragen over de relatie tussen Mediq en het LCH? Mogelijk vind je  de antwoorden bij Mediq en LCH in tien vragen.

 

Deel dit artikel