Risico’s bij inhuur zzp’ers in de zorg

Verpleegkundige met patient en ontbijt

Op 19 november organiseerden Intrakoop en Start People Medi Interim een webinar over de inhuur van zzp’ers in de zorg. Al jaren maken de (stijgende) kosten voor inhuur van zzp'ers een groot deel uit van de PNIL-kosten. En misschien nog wel belangrijker zijn allerlei risico’s bij de inhuur van zzp’ers.

Bijna 40 voornamelijk HRM’ers namen deel aan het webinar. Na de aftrap van inkoper/productmanager Simone Nicolaes was het woord aan Mary-Ann van der Netten van Stigt, salesmanager Zorg bij Start People Medi Interim. Zij nam de deelnemers mee in de wereld van de zzp’ers. Wat maakt een zzp’er een zzp’er? Hoeveel geeft de zorg eraan uit? Wanneer is iemand als zzp’er werkzaam voor jouw organisatie en wanneer is er eigenlijk sprake van een verkapt dienstverband?

Daarna was het woord aan Jort Zwolsman, business unit manager bij USG Start People en voorzitter van IZO - Intermediairs voor Zelfstandig Ondernemers Nederland en expert op het gebied van inhuur van zzp’ers en de risico’s die opdrachtgevers hierbij lopen. Risico’s en kosten zijn de belangrijkste zorg voor veel zorginstellingen. Zo waren er vragen over mogelijke boetes en naheffingen van de belastingdienst, eventuele claims op een dienstverband van de zzp'er zelf en hoe op dit alles te controleren en sturen. 

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Naar aanleiding van dit webinar wordt een FAQ-lijst opgesteld. Ook is er een handige checklist zzp’ers beschikbaar. Interesse? Neem contact op met

Simone Nicolaes
Productgroepmanager Personeelsdiensten
  • 06 25 52 00 72