Inkopen in coronatijd, samenwerking staat voorop

Screenshot qena Intrakoop

Toen in maart de coronacrisis uitbrak, stond de zorg meteen in de hoogste versnelling. De covidzorg moest georganiseerd worden, ouderen moesten beschermd worden en ook de inkoop van persoonlijke beschermingsmiddelen werd snel opgeschaald. Ruud Plu en Joost Geerlings van Intrakoop hebben hun ervaringen en geleerde lessen gedeeld in een Q&A met Skipr.

Onder leiding van hoofdredacteur/uitgever Simon Broersma wordt onder ander gesproken over hoe de inkoop tijdens de eerste golf werd opgezet en hoe Intrakoop daaraan heeft bijgedragen. Daarnaast komen de verschillen tussen de eerste en tweede golf aan de orde. 

Ook bespreken ze de aanbevelingen voor de toekomst bij het inkopen voor de zorg. Samenwerken en kennis delen staan daarin centraal en versnippering moet worden voorkomen. Zolang inkopend Nederland versnipperd blijft opereren, wordt ons land nooit als een serieuze handelspartner gezien op de mondiale markt van (medische) producten en hulpmiddelen. Samenwerken is dus het devies.  Dat devies is ook prominent opgenomen in de nieuwe strategie van Intrakoop voor de periode 2021-2024. 

Bekijk de Q&A-video met Skipr op youtube

 

Deel dit artikel