UV-C-licht efficiënt in de strijd tegen SARS-COV-2

UV-C licht

UV-C-licht kan een belangrijke bijdrage leveren bij het desinfecteren van ruimtes. In november schreven we er een nieuwsbericht over. Inmiddels zijn we enkele maanden verder en is het bestrijden van coronabesmettingen nog steeds actueel. Er is in tussentijd nog meer onderzoek in opdracht van Signify gedaan naar de werking van desinfectie met UV-C licht. Deze resultaten delen we graag.

Signify heeft samen met Innovative Bioanalysis, een gecertificeerd laboratorium voor veiligheidsnormeringen in Costa Mesa (Californië), onderzoek uitgevoerd dat aantoont dat de Philips UV-C upper air armaturen voor luchtdesinfectie een doeltreffend middel zijn om SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt, onschadelijk te maken. Deze UV-C-armaturen inactiveerden binnen 10 minuten 99,99% van SARS-CoV-2 in een ruimte in de lucht en na 20 minuten was het virus zelfs afgenomen tot een niveau dat niet meer waarneembaar was.

Deze onderzoeksresultaten illustreren de doeltreffendheid waarmee dit product de lucht desinfecteert en de belangrijke bijdrage die ze kunnen leveren aan de strijd tegen het coronavirus. Het laat zien hoe UV-C-verlichting een goede aanvullende en preventieve maatregel kan zijn voor die zorgorganisaties op zoek zijn naar manieren om hun werknemers en bezoekers extra te beschermen. Lees hier meer informatie over het onderzoek.   

Advies gebruik UV-C licht in jouw zorgorganisatie

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden voor jouw zorgorganisatie? De Technische Unie is gecertificeerd als toeleverancier voor UV-C oplossingen en hanteert speciale condities voor Intrakoop-leden. Voor advies en een actuele lijst met gecertificeerde installateurs kun je contact opnemen met de lichtadviseurs van de Technische Unie. Zij kunnen je meer uitleg geven over de producten die beschikbaar zijn en de mogelijkheden die deze producten bieden.

Ook kun je voor meer informatie terecht bij Aart van Beekhuizen van Signify.

Heb je de webinar over UV-C oplossingen gemist, kijk het hier terug.

Deel dit artikel

Neem contact op

Monique Mensink
Inkoper/productmanager Facilitair
  • 06 13 81 09 32