Duurzaam werken in herbruikbare isolatiejassen

Beschermende hulpmiddelen nieuwsbericht

Persoonlijke beschermingsmiddelen worden veelvuldig gebruikt en zijn noodzakelijk om verspreiding van infecties te voorkomen. Het gebruik ervan heeft een grote impact op de hoeveelheid afval binnen zorginstellingen. Om dit te verminderen worden alternatieve oplossingen gezocht, een mooi voorbeeld hiervan is het gebruik van herbruikbare isolatiejassen.

Door de aanschaf van herbruikbare isolatiejassen vermindert de hoeveelheid afval significant. Een herbruikbare jas gaat gemiddeld 75 wasbeurten mee. Daarna is deze recyclebaar wat ook direct bijdraagt aan verduurzaming. 

Nieuwsgiering naar de mogelijkheden? Rentex, Springendal en CleanLease hebben duurzame isolatiejassen in hun assortiment. 

Rentex reusable isolatiejassen
Springendal herbruikbare isolatiejassen
CleanLease herbruikbare isolatiejassen

Neem contact op voor meer informatie en de mogelijkheden voor jouw zorgorganisatie.

Ben je benieuwd wat we samen met onze leden en leveranciers allemaal doen voor een duurzamere zorg? Kijk hier of neem contact op met Jan Holsappel, programmamanager Duurzaamheid, via jan.holsappel@intrakoop.nl of 06 21 28 69 32.

Deel dit artikel

Neem contact op

Astrid Willemsen
Inkoper/productmanager Facilitair
  • 06 57 90 38 86