Lancering speciaal online deelplatform voor de zorg

Man met symbool circulariteit

Eén plek waar alle zorgorganisaties in Nederland vraag en aanbod van producten, diensten en kennis plaatsen. Om onderling te verkopen, verhuren, ruilen of weggeven. Dat kan vanaf 18 mei via het Intrakoop Deelplatform voor de zorg.

Intrakoop en FLOOW2 hebben samen het initiatief genomen om deze deelmarktplaats voor zorgorganisaties op te zetten. Door overtollige voorraad van de ene zorgorganisatie beschikbaar te stellen voor de andere beperken we afval, bevorderen we hergebruik en verminderen we inkoop en bijbehorende kosten. Naast overtollige producten kun je denken aan het delen van hulpmiddelen, meubilair, faciliteiten en overige producten die je (tijdelijk) niet nodig hebt. Of aan kennis en kunde van je personeel. Van het plaatsen van je advertentie tot en met de sluiting van de deal, de betaling en het transport: alles kun je eenvoudig en veilig regelen via dit deelplatform.

Goede ervaringen

Het Intrakoop Deelplatform voor de zorg is powered by FLOOW2. Dit bedrijf heeft in Nederland al een vergelijkbaar platform voor het delen van medicijnen (PharmaSwap). Enkele Intrakoop-leden werken al langer naar tevredenheid met deze online marktplaats. Daarnaast hebben in april diverse leden ons nieuwe platform getest tijdens een zogenaamde soft launch. De positieve ervaringen leiden ertoe dat alle leden op 18 mei van hun Intrakoop-adviseur een mailbericht ontvangen met hun eigen inloggegevens. Dan kan ook jouw zorgorganisatie gebruik maken van deze duurzame en veilige oplossing.

Wil je alvast zien hoe het werkt? Bekijk deze video

Meer informatie volgt op 18 mei.

Deel dit artikel