Duurzame pilots in de praktijk

pilot pmd afval

In opdracht van het ministerie van VWS doen we samen met leden drie pilots om verduurzaming in de zorg een impuls te geven. Het gaat om een pilot voor voeding (minder vlees), het beter scheiden van plastic afval en duurzaam onderhoud van technische installaties. De projecten maken deel uit van het programma 'Klimaatneutraal en circulair inkopen in de zorg' en hebben als doel de CO2-uitstoot te verminderen en circulair werken te stimuleren.

Voor zover de coronapandemie het toelaat zijn de deelnemers aan de drie pilots de plannen van aanpak, die ze samen hebben opgesteld, volop aan het testen op hun locatie(s). De resultaten zullen we verwerken in handzame documenten die na de zomer beschikbaar komen voor alle zorgorganisaties die ook stappen willen zetten naar duurzamere voeding, het beter scheiden van PMD-afval en duurzamer onderhoud.

Wil je meer weten over deze pilots? Ga naar intrakoop.nl/pilots.

Meer weten over duurzaamheid: alle video’s van het Congres Duurzaam inkopen in de zorg van 4 maart zijn nog tot 4 juni te bekijken op congresduurzaaminkopenindezorg.nl

 

Deel dit artikel