Vraag en aanbod op Deelplatform nemen toe

Man met symbool circulariteit

Op 18 mei is het Intrakoop Deelplatform voor de zorg gelanceerd bij alle leden en in de media. Dé plek waar alle zorgorganisaties in Nederland hun vraag en aanbod kunnen plaatsen. Om onderling te verkopen, verhuren, ruilen of weggeven. Dit duurzame initiatief leverde veel positieve reacties op, onder meer in Trouw, Skipr en Duurzaam ondernemen en op social media. Maar ook bij leden. Zo liet de inkoper van Zorggroep Maas & Waal weten: “het plaatsen van een advertentie voelt natuurlijk aan en is helemaal gelukt. Ik verwacht dat het deelplatform zeker succesvol gaat zijn!”

Van medische koelkasten tot vrijwilligers

Bijna de helft van alle leden heeft het Intrakoop Deelplatform al bekeken. En het aantal advertenties neemt toe. Zo vraagt de ene zorgorganisatie naar een oncologische stoel. Een tweede is op zoek naar vrijwilligers voor palliatieve zorg. Terwijl andere leden algemeen meubilair en medische koelkasten aanbieden. Vraag en aanbod lopen uiteen. Het is maar net wat je zorgorganisatie over of juist nodig heeft. Zo snel mogelijk willen we ook het uitwisselen van medische hulpmiddelen makkelijker maken. Om dat verder te faciliteren werken we thema’s als aansprakelijkheid, kwaliteitswaarborg en wetgeving bij medische hulpmiddelen nu verder uit.

Gratis account

Heeft je zorgorganisatie producten, diensten, faciliteiten of kennis aan te bieden of juist een specifieke vraag? Maak het bekend via ons speciale online deelplatform. Van het plaatsen van je advertentie tot en met de sluiting van de deal, de betaling en het transport via Schotpoort Connect: alles kun je er eenvoudig en veilig regelen. Het Intrakoop Deelplatform is een initiatief van Intrakoop en FLOOW2, gebaseerd op onder meer ervaringen met een vergelijkbaar platform voor het delen van medicijnen (PharmaSwap). Alle leden krijgen een gratis account. Je betaalt - na de eerste drie maanden - alleen een transactiefee, als je iets verkoopt of verhuurt. Betaal je liever geen kosten per transactie? Dan kun je kiezen voor een premiumaccount. Intrakoop-leden krijgen hierop 1 jaar lang 50% korting.

Aan de slag

Kijk hoe eenvoudig het werkt om ook jouw vraag of aanbod op het Intrakoop Deelplatform met collega-zorgorganisaties te delen, een deal te sluiten en het transport te regelen. Of doe mee aan een van onze webinars over het Intrakoop Deelplatform. Zo kunnen we samen afval beperken, hergebruik bevorderen, inkoop verminderen en kosten besparen.

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Als je vragen hebt over het Intrakoop Deelplatform voor de zorg, neem dan contact op met

Daan van Gent
Inkoper/productmanager ICT
  • 06 21 86 08 66