Ambitie Eneco: samen klimaatneutraal in 2035

Windmolen

Met elkaar hebben we de verantwoordelijkheid om de aarde leefbaar door te geven aan de volgende generaties. Eneco geeft hier invulling aan door haar ambitie om klimaatneutraal te worden met 15 jaar te vervroegen naar 2035.

De uitdaging waarvoor we als samenleving staan is actueel en urgent. Om de opwarming van de aarde te beperken moeten we allemaal een bijdrage leveren. Het is een race tegen de klok: als we zo doorgaan, overschrijden we volgens klimaatwetenschappers van de VN al voor 2040 de kritieke opwarming van 1,5 graad Celsius.

De huidige inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen tot nul terug te brengen in 2050 zijn niet voldoende. De elektriciteitssector zal al in 2035 geen CO₂ meer moeten uitstoten. Ook omdat andere sectoren meer tijd nodig hebben.

Eneco wil niet alleen in haar eigen operationele activiteiten klimaatneutraal zijn, maar ook in de energie die ze levert aan klanten. Samen met klanten, partners en andere belanghebbenden gaat zij al haar CO2-uitstoot volledig afbouwen naar nul. 

Lees meer over de ambitie van Eneco in het One Planet plan.

Alle deelnemende leden aan de Intrakoop-overeenkomst voor elektriciteit zijn samen met Eneco en Intrakoop al op de goede weg. Zij nemen namelijk groene stroom uit windenergie af. 

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over onze overeenkomst voor groene stroom? Of ben je op zoek naar andere mogelijkheden om je energie te verduurzamen? Neem dan contact op met

David Hoorn
Productgroepmanager Energie
  • 06 52 75 28 84