SDE-subsidie aanvragen en dan?

Duurzaam

Van 5 oktober tot en met 11 november kun je SDE++- subsidie aanvragen. Als je zorgorganisatie overweegt zelf (meer) duurzame energie op te wekken, draagt deze subsidie eraan bij dat je de investering veel eerder terugverdient. Als je de subsidie krijgt toegekend, krijg je 15 jaar lang het verschil tussen de kostprijs van grijze (fossiele) energie en van duurzame energie vergoed. Heel aantrekkelijk dus.

De overheid stelt € 5 miljard beschikbaar voor de inzet van technieken voor de opwekking van hernieuwbare energie en van andere CO2-verlagende technieken. Een belangrijk uitgangspunt in de SDE++ is hoe meer CO2-emissie je vermijdt, hoe hoger de kans op subsidie. En: wie het eerst komt het eerst maalt. Als je hulp nodig hebt bij het aanvragen van SDE++-subsidie, dan kun je bij onze onafhankelijke leveranciers Hellemans Consultancy en Innax terecht. 

Toekenning subsidie en dan?

Stel je krijgt de subsidie toegekend. Dan moet je binnen een bepaalde termijn zorgen voor de juiste investeringen om je energie (deels) duurzaam op te wekken. Ook dan kun je bij een Intrakoop-leverancier terecht. Samen met leden hebben we in 2018 een aanbesteding voor zonnepanelen gedaan, waar Tenten Solar als beste partij uit kwam. Het resultaat is een overeenkomst waar ook jouw zorgorganisatie gebruik van kan maken.

Uniek is dat Tenten Solar een garantie afgeeft voor het leveren van door zonne-energie opgewekte stroom. En het bedrijf staat 15 jaar garant voor het onderhoud, de monitoring en schoonmaak van de zonnepanelen. En dat spreekt veel leden aan. Inmiddels heeft Tenten Solar 33 installaties voor zonnepanelen bij Intrakoop-leden verzorgd. Samen goed voor 7.222 zonnepanelen en bijna 2,5 miljoen kWh aan opgewekte zonnestroom. 

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Wil je meer weten over de SDE++-subsidie of onze overeenkomst met Tenten Solar? Neem dan contact op met

Elise ter Heine
Contractmanager Energie
  • 06 13 15 28 93