Intrakoop en Actiz zoeken leden voor Microsoft not-for-profit aanvragen

Desktop image

Microsoft besloot recent om per 1 juli het not-for-profit programma beschikbaar te maken voor organisaties in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en GGZ. Dit geldt o.a. voor Microsoft 365 licenties en Azure tarieven.

Deze wijziging levert grote kostenbesparingen op voor Microsoft producten; denk aan kortingen die op kunnen lopen tot 70%. Hierover hebben instellingen in deze drie segmenten een mailing ontvangen vanuit TechSoup. 

Intrakoop en Actiz trekken samen op

Intrakoop en Actiz hebben na overleg besloten om samen op te trekken ten einde te bekijken hoe we onze leden kunnen ondersteunen of zelfs faciliteren bij het verkrijgen van de juiste statussen om zodoende gebruik te kunnen maken van deze not-for-profit-licenties.

Voorwaarden non-profit tarieven

Elke ouderenzorginstelling doet individueel een aanvraag via de kanalen van TechSoup. Je dient in ieder geval over de ANBI status te beschikken. VVT instellingen die al een aanvraag indienden geven aan dat ook om het mission statement en het omzetcijfer wordt gevraagd.  

Oproep om aanvraag samen met Intrakoop in te dienen

Intrakoop gaat samen met Actiz onderzoeken hoe zorgaanbieders zo efficiënt en effectief mogelijk een aanvraag kunnen indienen. Daarom zijn we binnen de ouderenzorg dan ook op zoek naar 5 tot maximaal 10 instellingen die samen met ons de aanvraag willen indienen om zodoende ervaring op te doen en van daaruit te werken naar een proces waarmee alle overige organisaties ondersteund kunnen worden. Meld je aan! Stuur hiervoor een mail met contactgegevens naar ict@intrakoop.nl dan nemen we contact op om de verdere stappen te bespreken.

Ervaringen met het doen van een aanvraag tot nu toe

Een aantal VVT instellingen diende al een aanvraag in voor non-profit tarieven. Een deel heeft al een antwoord ontvangen en aan hen is de aanvraag toegekend. Diende je al een aanvraag in of sta je op het punt om dit te doen? Let op: 

  1. Wanneer jouw VVT organisatie onderdeel is van een overkoepelende zorggroep (samen met bijvoorbeeld een ziekenhuis) dan wordt een aanvraag voor non-profit tarieven waarschijnlijk afgekeurd. Dit omdat het non-profit programma van Microsoft zich richt op de drie eerder genoemde sectoren. Intrakoop en Actiz gaan onderzoeken of voor deze VVT organisaties een uitzondering kan worden gemaakt. 
  2. Werk je met een tussenpersoon/ICT leverancier voor de Microsoft licenties? Maak dan bespreekbaar wat het betekent voor de commissie van de tussenpersoon, als de non-profit tarieven van kracht worden. Zodat je zicht hebt op dat jouw organisatie maximaal profiteert van de kortingen op de Microsoft licenties.  

 

Deel jouw ervaring

Diende je al een aanvraag in? Of doe je dit binnenkort? Intrakoop en Actiz horen graag hoe dit is verlopen! Mail jouw ervaring naar ict@intrakoop.nl 

 

Deel dit artikel

Neem contact op

Patrick van Lonkhuijzen
Consultant
  • 06 55 72 12 81